Miyabi

Betnavska cesta 21, Maribor  |  restavracija@miyabi.si  |  (02) 320 69 38

  |  www.miyabi.si

Spoštovani gostje,
s ponosom predstavljamo prvo japonsko restavracijo v Mariboru, kjer vam želimo ponuditi izbor priljubljenih japonskih jedi v elegantnem ambientu in s tem pričarati edinstveno vzdušje, vredno imena restavracije. Miyabi je namreč eden od tradicionalnih japonskih estetskih idealov, v sodobni japonščini pa beseda opisuje eleganco, prefinjenost oziroma vljudnost.

JEDI

Yakisoba

 praženi rezanci z zelenjavo, piščancem

€7,00

Wrap

piščanec Teriyaki

€7,00

Tiramisu

matcha

€4,00

Sushi Hutomaki

dušen losos

€9,00

Degustacijska porcije

Yakisoba 1/2 porcije

 praženi rezanci z zelenjavo, piščancem

€4,00

Wrap 1/2 porcije

Piščanec Teriyaki

€4,00

Tiramisu

matcha

€4,00

Japonska hrana ni le sushi, kakršno je splošno mnenje. Sveže in izbrane sestavine ter za naše okolje nenavadne kombinacije ustvarijo nepregledno množico jedi, med katerimi smo mi poskusili izbrati tiste najbolj tipične. Poleg raznovrstnega sushija vam je na voljo tudi miso juha, pa različne jedi s piščančjim, svinjskim in govejim mesom, seveda pa nismo pozabili tudi na okusne sladice. Pri nas se boste dobro počutili tudi vegetarijanci in vegani, saj lahko večino jedi pripravimo brez mesa in živalskih beljakovin.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je japonska hrana med najbolj zdravimi na svetu, kar verjetno potrjuje tudi dejstvo, da je prav Japonska na prvem mestu po pričakovani življenjski dobi ljudi.