Berryshka d.o.o.

Šentvid pri Stični 152, Šentvid pri Stični  |  info@berryshka.com | +386 31 705 438, +386 1 7800 144  |  berryshka.com

STRAST. DRZNOST. LJUBEZEN.
Berryshka je družinsko podjetje družine Kenda iz Šentvida pri Stični. Njihova zgodba sega v devetdeseta leta prejšnjega stoletja, ko sta takrat razpadajočo in zapuščeno destilarno v objemu Kočevskega pragozda, v majhnem kraju Obrh pri Dolenjskih Toplicah, v najem vzela današnja lastnika gospod Jože in njegov sin Samo Kenda.
Začela sta s proizvodnjo eteričnih olj, predvsem s proizvodnjo brinovega eteričnega olja, ki še danes ostaja glavni proizvod. Po dveh desetletjih trdega dela sta želela ustvariti še nekaj več, nekaj edinstvenega. Tako se je ideja o Berryshki rodila v destilacijskem prostoru stare destilarne.

PONUDBA

Elderflower

gin tonik

€5,50

Klasik

gin tonik

€5,50

Purfl

gin tonik

€5,50

Gin`n berry

gin tonik

€5,50

Pralineji

čokoladni

€0,80

Prvi je nastal brinjevec, za tem sta sledila še BrinGin in prvi slovenski gin, Berryshka London Dry gin. Kasneje se je žganicam pridružilo še šest sadnih likerjev, danes pa je v ponudbi dvanajst izdelkov. Med njimi tudi eden in edini Staran Brinjevec. Vsi alkoholni izdelki so na mednarodnih tekmovanjih za kakovost dosegli visoka priznanja.
Po nekaj letih se je proizvodnji pridružila še Jožetova hčer, Zdenka, ki je Berryshki dodala še piko na i in ustvarila še vrsto čokoladnih izdelkov; vse od pralinejev, pa do čokoladnih lončkov.